Tips og tricks‎ > ‎

Tilslut et købe-domæne til dit google site

indsendt 24. maj 2010 08.23 af Tina Skjærbæk Søeborg   [ opdateret 24. maj 2010 13.36 ]
Du kan sagtens tilslutte et købe-domæne til dit google site. Det er lidt langhåret, men fortvivl ikke. Det skal nok lykkes, det kan bare tage lidt tid.

Der er to halvdele i at tilsutte et domænenavn til dit website: Dels at sørge for,  at dit google site svarer, når nogen henvender sig til google med dit domænenavn; og dels at sørge for, at dit domæne ved, hvor det skal lede folk hen, når de skriver domænenavnet.

1) Få dit google site til at svarer på dit domæne navn:
Start med at gå over i "Administrer websted" og vælge "Webadresse" under "Webstedsindstillinger". Her skal du tilføje dit domænenavn (se fx. http://sites.google.com/support/bin/answer.py?answer=99448&&hl=en)

Det var det nemmeste af det, at få google til at svare, når nogen banker på googles hoveddør med dit domænenavn i hånden :)

2) Fortæl dit domænenavn, at det hører til et google site
Næste skridt er lidt vanskeligere, og afhænger af, hvor du har købt dit domæne. Hvis du har købt dit domæne et sted, hvor du kan opsætte en URL-redirect af dit website, skal du der, hvor du har købt det, opsætte det til at redirecte til dit google site (sende henvendelser videre til dit google site). Den adresse du skal skrive i URL-redirecten, er din google site adresse. Det kan for eksempel være sites.google.com/site/mitsuperfancycsite

Hvis du har købt dit domæne hos DK-hostmaster, kan du ikke lave en URL-redirect. Hos DK hostmaster skal du oplyse en DNS (domain name server) for at kunne redelegere dit site. Det kan du for eksempel gøre ved at oprette en konto hos gratisDNS.dk og følge denne opskrift: https://ssl.gratisdns.dk/order.phtml?action=transfer

Når du har afsendt besked fra gratisDNS om at du ønsker at redelegere dit domæne, vil du få en email, der beder dig logge ind hos DK hostmaster og bekræfte redelegeringen. Når du har gjort det, skal du logge ind hos gratisDNS igen og klikke på Primær DNS og vælge rediger. Her skal du scrolle lidt ned på siden og klikke på knappen "Tilføj CNAME". Ud for "Nyt kanonisk navn" skal du skrive "ghs.google.com" (uden "").

Herefter går derop til 48 timer, før det hele virker.

Comments