Tips og tricks‎ > ‎

Tilknyt en email adresse til dit købedomæne på google sites

indsendt 10. okt. 2010 04.56 af Tina Skjærbæk Søeborg   [ opdateret 10. okt. 2010 05.35 ]
Hvis du allerede har tilsluttet et købedomæne til dit google site, for eksempel hanshansen.dk, kan du indstille, så du kan modtage emails via det, for eksempel kontakt@hanshansen.dk. Det ser ret professionelt ud, så hvis du har et købe-domæne, er det en god ide at gøre.

Det gør man via Google Apps. Du skal igennem en del trin, og det tager nok en times tid eller to. Men hold ud, det skal kun gøres en gang :)

Start med at gå til http://www.google.com/apps/intl/en/group/index.html og tryk på  "Get started".

Nuværende eller nyt domæne
I næste skærmbillede kan du enten købe et domænenavn eller bruge et nuværende. Vi vil bruge et nuværende, nemlig dit købedomæne.

Sæt hak ud for "Administrator: jeg ejer eller kontrollerer dette domæne".

Udfyld personlige oplysninger
Skriv dit domæenavn uden www i boksen efter "Angiv dit domænenavn"- Tryk på "Kom godt igang".

Udfyld felterne med rød *. 
Sæt hak ud for "Jeg forstår, at hvis jeg ikke kan ændre DNS-registreringer for mit domæne, kan jeg påvirke min organisations mulighed for at bruge Google Apps". 
    Pointen er her, at du kun skal gå igang med det her, hvis du selv ejer dit domæne. Du skal for eksempel ikke gøre det for din arbejdsgivers domæne uden hans/hendes vidende, bare for at prøve det af.

Udfuld de øvrige felter, hvis du ønsker. 

Tryk på "Fortsæt".

Dit købedomænes nye email adresse
Vælg navnet på din nye primære email. For eksempel kontakt@mitdomaene.dk eller fornavn@mitdomaene.dk. Du skal kun skrive det, der skal stå foran @.

Vælg adgangskode og skriv kontrol ordet.

Tryk på "Jeg accepterer. Fortsæt opsætningen".

Email servere
Nu skal vi fortælle dit domæne, at du bruger google apps til at håndtere mails (det var jo det, der var hele formålet). Det gør man ved at indsætte Googles email servere under mail i sin DNS vært.

Start med at trykke på "Aktiver e-mail" et stykke nede på siden. Det får google til at vise dig en liste over de servere, google bruger til at sende emails. Dem skal vi bruge om lidt.

Åben et nyt vindue og log ind hos din DNS vært. Hvis du har brugt vejledningen på min blog til at tilknytte et domænet til dit google site, bruger du gratisDNS. Log derfor ind på din gratisDNs konto I ET NYT VINDUE her: https://ssl.gratisdns.dk/editdomains4.phtml

Tryk på "primær DNS"

Tryk på "Ændr DNS" udfor dit domænenavn 

Scroll ned til du finder en grå knap med teksten "Tilføj MX". Tryk på den.

Nu skal du indsætte googles email server adresser en ad gangen. Det var dem vi fandt lige før ved at trykke på "Aktiver e-mail". 
I gratisDNS skal der ikke stå punktum efter adressen.

Når jeg sætter den første adresse ind, ser det sådan her ud:

Vært: kommunikatina.dk
Mail udveklser: ASPMX.L.GOOGLE.COM
Præference: 10

Du skal naturligvis udskifte kommunikatina.dk med dit eget domænenavn. Feltet "Mail udveksler" er det felt, hvor du skal paste googles email server adresser ind. Husk at indstille præferencerne som der står i listen ud for de enkelte adressser.
Når du har indsat den første adresse, trykker du "Tilføj MX recorden". 

Så kommer du tilbage til din Primær DNS oversigt. Scroll ned til knappen "Tilføj MX" og gentag proceduren for de øvrige adresser på googles email servere en ad gangen.

Til sidst skal du tilføje noget beskyttelse så spammere ikke kan misbruge dit domæne til at sende spammails til andre. det gør du ved at scrolle ned til en grå "Tilføj TXT" knap hos GratisDNS.
Tryk på knappen. 
Indsæt følgende i "TekstL:" feltet:
v=spf1 include:_spf.google.com ~all

Tryk herefter på "Tilføj TXT recorden".

Nu står der i toppen af din gratisDNS side "System besked NSupdate udført sucvessfyldt". Det betyder, det virker :)

Du kan læse mere om SPF her: http://www.google.com/support/a/bin/answer.py?answer=178723&&hl=en

Gå herefter tilbage til google apps vinduet og tryk på den store knap under listen med google email servere "Jeg har gennemført disse trin".

Bekræft dit email domæne
Når du har tilføjet alle google email serverne, skal du bekræfte, at du vil bruge google apps til emails til dit domæne.

Tryk på linket "bekræft domæneejerskab" øverst i google apps skærmbilledet-

Vælg "Ret din CNAME-registrering i rullegardin menuen under "Bekræft dit domæneejerskab"
Det får google til at vise fire trin, du skal igennem for at få domænet godkendt til mail. Du skal være særlig opmærksom på det der står med fed ud for punkt to. Det er en unik tal og bogstav kombination, som google bruger til at identificere dig. Kopier den, for den skal vi bruge lige om lidt.

Log ind hos gratisdns i nyt vindue

Scroll ned til den grå knap "Tilføj CNAME"google apps vindue.
Ud for "vært" skal du indsætte den unikke kombination, der stod med fed, du kopierede ovre i dit
Ud for "Kanonisk navn" skal du skrive: google.com

Tryk på "Tilføj CNAME recorden

Gå over i google apps vinduet.

Nu skal vi kontrollere, at det vi har lavet indtil nu, virker. Derfor skal du kopiere det første link i punkt 4. Herefter skal du åbne et nyt vindue og søge efter "CNAME lookup" i en søgemaskine, for eksempel google.com. Vælg et af resultaterne, fx. http://mxtoolbox.com/CNAMELookup.aspx.

Indsæt det link, du kopierede, der hvor den side, du har fundet, spørger om, hvilket domæne du vil lave et CNAME lookup for. Hvis det ikke virker, skal du prøve uden http://

Hvis det hele virker, vil siden vise en tabel hvor den skriver, hvor lang tid det tog, før det link, du pastede ind, svarede, og hvor lang tid det tog, før de 5 google email servere, du satte ind tidligere, svarede. 

tryk på "Bekræft" for at afslutte opsætningen.

Når du skal logge ind på din email, skal du gå til en bestemt adresse, der hører til din nye email konto. Du finder adressen ved at trykke på "E-mail" linket på din Google apps siden i nederste halvdel af siden. Øverst på siden står der "Webadresse", og det er her, du skal logge ind for at tjekke emails sendt til din nye adresse.

Det kan tage 48 timer, før din nye email virker. Men prøv at sende en testmail til din nye adresse. Hvis det virker, vil testmailen være i din indbakke, når du logger ind på webadressen du fik ovenfor med din emailadresse og kodeord.

Videresend emails fra din nye til din gamle email.
Du kan eventuelt indstille din nye email til at videresende emails til en anden adresse (den email du plejer at bruge). Det gør du ved at logge ind på emailen, trykke på "Indstillinger" i øverste højre hjørne, vælge "Videresendelse og POP/IMAP" fanen, og skriv den adresse, du gerne vil videresende til, i feltet ud for "Videresend en kopi af indgående mail til"

Herefter modtager du via din gamle email adresse en bekræftelsesmail. Følg proceduren for at bekræfte videresendelse som det står i mailen og i vinduet til din nye email.

Flere forklaringer
Mere info om DNS: http://www.google.com/support/a/bin/answer.py?hl=da&answer=48090
Steven Snedkers forklaring af at bruge gmail sammen med sit domæne: http://blogs.fagbladet.dk/it/sadan-far-du-dit-eget-dom%C3%A6nenavn-pa-google-mail/
Comments