Tips og tricks‎ > ‎

Hvordan opsætter jeg mit google site så domænet virker uden www.?

indsendt 12. jun. 2010 06.06 af Tina Skjærbæk Søeborg   [ opdateret 12. jun. 2010 06.23 ]
Hvis du har købt et domæne og fået domænet det til at pege på dit google site, altså fået dit domæne til at virke med dit google site, har du måske opdaget, at man kun kan tilslutte domæner med noget foran domænenavnet, for eksempel www., til google sites.

Det er der dog råd for. Men det skal gøres der, hvor du indstillede, hvor domænet skal pege hen. Det vil typisk være der, hvor du har købt domænet, eller gratisDNS.dk, hvis du har fulgt beskrivelserne på denne blog. Det du skal gøre, er at du skal opsætte en URL forward for dit domæne fra eksempeldomæne.dk til www.eksempeldomæne.dk. 

Hos gratisDNS gør du det ved at logge ind og trykke på knappen "Primær DNS". Herefter trykker du på knappen ud for dit domæennavn "Ændre DNS".

Nu kommer du ind på den side, hvor du opsatte CNANME. Scroll ned ad siden, til du kommer til en knap, der hedder "Tilføj URL forward". Tryk på den. Herefter skal du gøre følgende:

"Vært": I dette felt skal du skrive dit domænenavn uden www. foran. Det står der sikkert allerede.
"URL": Her skal du skrive dit domæne med www. foran.
 "Titel": Skriv det, du gerne vil have, der skal stå øverst i browseren, når man er inde på dit site
"Meta nøgleord": Lad dette felt være tomt.
"Meta beskrivelse": Lad dette felt være tomt.
"Frame": Sæt denne til "Nej"
"Stjernealias": Sæt denne til "Nej"

Når det er på plads, skal du trykke på "Tilføj URL forward recorden" knappen. 

Det var det hele. Som altid når man roder med domæner kan der gå op til 48 timer, før det slår igennem. Så hav lidt tålmodighed, du er næsten i mål.

Comments