Design

Godt design er mange forskellige ting. Men først og fremmest er det et design, der passer til det, du vil med dit website. 

Vil du for eksempel sælge børnetøj, er det måske en god ide at hente inspiration til farver og illustrationer fra blade som "Dit barn". Det skifter naturligvis med moden. Men hvis du for eksempel vil sælge tøj til trip-trap forældre, skal farverne være kraftige (lidt klovneagtige) og formerne store og afrundede.

Desuden skal du tænke på den situation, dine brugere ser websitet i. Hvis du igen vil sælge tøj til spædbørn, skal du huske at deres forældre er trætte / let bliver forstyrret af et grædende barn og deres opmærksomhed er flygtig. Så gør siden let at overskue, gør teksterne venlige og morsomme og gør det så let for forældrene at finde det de skal bruge og købe det som muligt.

Hvis du derimod skal sælge chesterfield sofaer, skal tonen nok være mere seriøs, stilen klassisk og lixtallet må gerne være lagt an på den veluddannede læser.

Der er uendelig mange forskellige gode designs til det samme website. Og nogle gange kan det være lidt svært at komme i gang.

Så her er et par links til inspiration:

WebDesignerWall 
Design Resources

En grundig begynder-gennemgang af alt om websites: 
http://www.html.dk/dokumentation/farver/ 

Og lidt mere tekniske website design tips: 
Comments